top of page
Search

Sleutelfiguren

We komen allemaal zo af en toe mensen tegen in ons leven die een sleutelfiguur zijn in onze groei en het vormen van (meer) zelfvertrouwen. Mensen die in ons geloven en potentie zien, ook als je zelf nog zoekende bent of een beetje wankel staat. Ik heb geluk gehad dat ik meerdere van dit soort sleutelfiguren ben tegengekomen in m’n leven, die stuk voor stuk mijn ogen hebben geopend voor mijn potentie en talenten.


Vorig jaar kwam één van dit soort mensen op mijn pad. Mark Lovett, voormalig TedX San Diego coach/organisator en professional storyteller, zat bij mij in het publiek tijdens meerdere van m’n True Story events en hij was onder de indruk van wat hij zag. We spraken af, deelden verhalen en tips en hij was zelfs zo bescheiden dat hij zich door mij liet coachen (kun je je het voorstellen).


Vorige week vroeg ik hem of hij zo aardig wilde zijn om een korte referentie over me te schrijven, voor op m’n nieuwe website. Toen ik z’n bericht las (hieronder), werd ik emotioneel, omdat ik me realiseerde hoe belangrijk het is dat iemand in je gelooft en de tijd neemt om je te helpen groeien. Het is nog beter wanneer die persoon zelf een professional is en ook echt iets te melden heeft. Mark is absoluut een sleutelfiguur voor me geweest die vanaf het begin heel helder was over m’n potentie en me iedere keer weer het gevoel geeft dat m’n dromen heel realistisch zijn.


Misschien ben jij wel een sleutelfiguur?


Ik deel dit, omdat ik geloof dat het heel belangrijk is om te begrijpen hoe krachtig het kan zijn om elkaar te supporten in onze zoektocht en groei. Misschien kun jij wel een sleutelfiguur voor iemand zijn, zonder dat je het zelf door hebt? Het gaat niet altijd om grote gebaren of heel veel tijd. Naar iemand luisteren en wanneer je potentie zit, dit ook uitspreken, kan al voldoende zijn. En als je zelf zo’n sleutelfiguur kan gebruiken, zorg er dan voor dat je alvast stappen zet (hoe klein ook) in de richting die je uit wilt. En als je nog niet weet welke richting het moet zijn, nog beter, dan hoef je alleen maar een kant uit te gaan. Zodra je zichtbaar bent en beweegt, is de kans een stuk groter dat er een ‘Mark’ op je pad komt.


De kracht van support


Hieronder lees je de bemoedigende woorden van Mark die mij absoluut nog meer gemotiveerd maken om me kwetsbaar op te stellen en dromen na te jagen door gesprekken te openen en verhalen te delen.


“I didn't realize how hard it would be to describe your brilliance, but here's something to work with.


Jantien is one of those rare individuals who is a masterful storyteller, and can also work with others to craft their own personal story. She is able to hear your story, discover its deeper meaning, then help you shape an authentic narrative that will connect in a meaningful and impactful way.


As the host of True Stories Told Live in Lisboa, Jantien took the stage on many occasions to share engaging and insightful stories that combined humor, wisdom and vulnerability, allowing the audience to see the world, and themselves, in a new way. Jantien will change the way you think about and practice storytelling.”


“Wow, Mark, thank you so much for the lovely words. It feels very special and I really appreciate you taking the time to write it. Got me emotional.”


“It was an honor to be asked. The world needs storytellers like you!”Wie weet kun jij een sleutelfiguur zijn in iemands leven.


Liefs Jantien


130 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page