top of page
column Jantien .jpg

Open Lucht Podcast

Thuiskomen, je broekriem los en opgelucht ademhalen. Dat is het gevoel wat ik wil creëren met de Open Lucht Podcast.

In deze podcast laat ik de ongepolijste kanten van het leven zien. De schoonheid en rotzooi. Gewoon zoals het is. In gesprek met gasten die mij uitdagen, inspireren, aan het denken zetten en die zelf ook eerlijk durven zijn. Een plek waar we onszelf en de wereld om ons heen kunnen (her)ontdekken door middel van goede gesprekken. Eerlijk, open en luchtig.

De reden voor deze podcast? Omdat ik geloof dat we nog te vaak elkaars buitenkant vergelijken, in plaats van onze binnenkant verbinden. Terwijl we allemaal snakken naar verbinding. Echtheid. Een plek zonder bullshit. Waar we onszelf kunnen zijn. Waar we mogen aanklooien, uitproberen en niets hoeven te bewijzen.

Met deze podcast hoop ik dat we elkaar de ruimte kunnen geven om onze volle potentie te ontdekken. Die zoektocht hoeven we namelijk niet alleen te doen.

Afleveringen

De eerste vier afleveringen zijn hieronder te vinden. Verder luister je via iTunes of Spotify. Genoten van m'n podcast? Leuk als je me volgt, vrienden uitnodigt voor de podcast of een review achterlaat! Zo ben ik beter vindbaar en kan ik nog meer mensen bereiken met deze open gesprekken. Je weet niet hoeveel je iemand ermee kan helpen. Dankjewel en veel luisterplezier :) 

Tips! Zijn er bepaalde onderwerpen of gasten die je graag terughoort in de podcast? Tof als je het me laat weten. Dat kan via jantiensstijl@gmail.com

Introductie Open Lucht Podcast. 

1. Alleen zijn of je alleen voelen. In gesprek met Marleen Hoftijzer. 

Ik leg uit welke gebeurtenissen in mijn leven ervoor hebben gezorgd dat ik storyteller ben én waarom ik deze podcast ben begonnen.

Beide avontuurlijk, zelfstandig, reislustig, ondernemend, een groot sociaal leven én toch kennen we het gevoel van eenzaamheid. Ik duik met Marleen Hoftijzer in de momenten waarop we eenzaam voelen. We bespreken onze coping mechanismen, ons datingleven, hoe het is om wéér alleen naar huis te moeten, onze hoogtepunten en dieptepunten. Luister mee met dit keukentafel gesprek met m'n vriendin en collega Marleen Hoftijzer. Marleen maakt gave documentaires, vlogs en heeft een boek geschreven over twee jaar logeren bij mensen wereldwijd, op zoek naar het thuis gevoel.

2. Geestelijk hamsteren. In gesprek met journalist Karel Smouter. 

Geestelijk hamsteren, zo noemde Karel het aan het begin van de coronatijd. We waren massaal op zoek naar een verhaal om te duiden hoe dit drama ons toch kon overkomen. Ondertussen is het einde van 2020 in zicht. Hebben verhalen ons eigenlijk geholpen? Waarom is een onaf verhaal zo rete-spannend? En hebben we betekenis kunnen vinden? 

Ik ga in deze aflevering in gesprek met Karel Smouter, journalist bij het NRC. Eerder dit jaar leerde ik Karel kennen, toen hij me interviewde voor een artikel over True Stories Told Live. We hadden zo'n leuk gesprek dat we in besloten in contact te blijven. Toen we een app-gesprek hadden over hoe moeilijk het is om toe te geven dat een verhaal nooit rond is, dacht ik, hier moeten we eens over verder filosoferen in de podcast! 

OPEN 3. Klem. In gesprek met relatie- en systeemtherapeut Rianne Roes.

OPEN 4. Kritiek. In gesprek met Marleen Hoftijzer. 

Hoe een rol je klem kan zetten én hoe je je vrijheid terugpakt! 

Altijd als ik op reis was had ik het gevoel dat ik helemaal mezelf kon zijn. Dat ik mezelf kon herontdekken. Maar vaak voelde ik bij thuiskomst snel weer het beklemmende gevoel van verwachtingen en van rolverdelingen. Ik schreef er een column over in de Gelderlander en kreeg veel reacties van mensen die zich erin herkenden.

In deze aflevering ga ik in gesprek met relatie- en systeemtherapeut Rianne Roes over hoe je positie in kan nemen. Over hoe we allemaal geneigd zijn ons aan te passen en hoe je in verbinding kan blijven met een ander, zonder jezelf uit het oog te verliezen. We delen onze persoonlijke struggles en inzichten. 

Ik leerde Rianne kennen toen ze het podium pakte tijdens True Stories Told Live. Ze vertelde daar gedreven over haar werk als relatietherapeut. Je kunt haar volgen op samenalleen.com. 

Oprechte feedback of vervelend gezeik? 

 

"Niet geschikt voor je werk, niet creatief, te uitgesproken, niet uitgesproken genoeg." Kritiek, we krijgen het allemaal weleens. Zeker wanneer je veel zichtbaar bent op social media kun je er zeker niet omheen. Hoe gaan wij ermee om? Weerhoudt het ons soms in ons werk? En van wie kunnen we het hebben? 

Ik ga in gesprek met collega en vriendin Marleen Hoftijzer, met wie ik ook de opname 'OPEN 1. Alleen' over eenzaamheid opnam. Waarom dit gesprek met Marleen? Omdat we allebei werk doen dat onder een vergrootglas ligt. En om nog een andere reden welke we in deze aflevering uitleggen. Veel luisterplezier en natuurlijk benieuwd, hoe ga jij om met kritiek?! 

bottom of page