top of page

Het moedigste wat we kunnen doen is ons verhaal onder ogen zien en omarmen. Daarmee kunnen we onszelf en anderen zien voor wie we werkelijk zijn én voor wie we zouden kunnen zijn. In al onze potentie. 

Jantiens_signature (1)-1.png

Storyteller. Spreker. Schrijver. 

Opgegroeid in een klein dorp op het Achterhoekse platteland en na mijn studie journalistiek al schrijvend de wereld over als digital nomad. Het had niet veel verder uit elkaar kunnen liggen en toch was er één ding wat ik altijd en overal met me meenam. Mijn vragen. Hoe zijn mensen aan de andere kant van de wereld? Hoe verhoud ik dat tot de mensen in Nederland en de Achterhoek? En tot mezelf? Wat drijft mensen? Wat maakt ze gelukkig? Wat maakt mij gelukkig? Waarom voel ik me soms alleen? En soms juist zo verbonden? Hoe kan ik mezelf zijn en bij mezelf blijven? 

 

Ik heb me vastgebeten in deze vragen en ben op zoek gegaan naar antwoorden. Overal in de wereld, in boeken, podcasts, workshops, trainingen, therapie en bovenal door in gesprek te gaan met mensen en te luisteren. 

Met mijn mateloze interesse in mensen en relaties was het niet gek dat ik journalistiek ging studeren en de wereld wilde ontdekken. Al deze stappen brachten me dichter bij de antwoorden op m’n vragen en, hoe cliché ook, dichter bij mezelf. Als er iets is wat ik heb geleerd van de vele verhalen die ik heb gehoord en de mensen die ik wereldwijd heb gesproken dan is het wel dit: we hebben allemaal eenzelfde behoefte aan verbondenheid. Aan gezien en gehoord worden en in autonomie ergens onderdeel van uitmaken. En toch worstelen we er stuk voor stuk mee om onszelf te laten zien. In volle glorie. Krachtig en kwetsbaar.

Maar ik geloof dat, zodra we ons verhaal onder ogen zien, we ook de regie krijgen en zelf kunnen kiezen hoe het verhaal verder gaat. Daar zit power, groei, creativiteit, innovatie en geluk. 

De reden dat ik waanzinnig nieuwsgierig ben naar thema’s als; kwetsbaarheid en moed, schaamte en empathie, eenzaamheid en verbondenheid en bovenal authenticiteit? Zoals het altijd werkt, omdat ik er zelf behoefte aan had om hier meer over te begrijpen. Als tiener was ik master in muurtjes bouwen. Zo hoog dat ik er fysieke klachten van kreeg en m’n lichaam letterlijk op slot schoot. Ik had vaginisme en worstelde mezelf door de dagen, totdat ik het na vijf jaar zwijgen niet meer trok en m’n verhaal deelde met een vriendin. De opluchting die ik voelde was ongekend en de eerste stap richting een leven waarin schaamte niet langer de regie had. 

Mijn verhaal onder ogen zien en omarmen heeft mij de kracht en ruimte gegeven om in mijn volle potentie te staan. 

Achterhoeker en Wereldburger. 

Introvert en Entertainer. 

Nuchter en Spiritueel. 

Serieus en Speels.

bottom of page