top of page
Search

Waarom de coachingsdag voor True Stories Told Live?


‘Ik wil wel komen spreken tijdens True Stories Told Live, maar ik heb de coachingsdag niet nodig. Kan het ook zonder?’


Deze vraag heb ik al meerdere keren gehad en dus dacht ik, ik schrijf er eens een artikel over, zodat het helder is waarom ik die coachingsdag in het leven heb geroepen en wat deze dag zo belangrijk maakt. Niet persé voor mij, maar voor jou als deelnemer (spreker of publiek).


Deelnemers van de eerste True Stories in de Achterhoek.


De kracht van het samenkomen met een groep gelijkgestemde mensen.

Er is niets krachtigers dan mensen bij elkaar zetten met hetzelfde doel, want wat er gebeurt, is dat je elkaar omhoog helpt. Dat is iets wat ik iedere keer weer zie ontstaan tijdens de voorbereidingen voor True Stories Told Live. Mensen komen blanco binnen, hebben vaak wel een idee van wat ze willen vertellen (en vooral waarom!), en worden compleet verrast door de geweldige energie die het oplevert als je met mensen bent die begrijpen dat je iets te melden hebt. En die hetzelfde avontuur aangaan: een mooi en authentiek verhaal de wereld in slingeren.


Dieper tot de kern komen.

En dan komen we bij het volgende, want wat er gebeurt zodra je jouw verhaal deelt met de groep, is dat we samen dieper tot de kern komen dan dat je alleen ooit wat gelukt. Je kent jouw verhaal zo goed dat je altijd dingen over het hoofd ziet. Ik zeg altijd, want ik weet dat zelfs de beste sprekers dit overkomt. Zelf leg ik mijn verhaal vaak ook nog voor aan collega storytellers en ik vergeet nooit dat ik ooit de eer had om een TedX storytelling coach te coachen binnen een groep. Hij me liet weten dat zijn verhaal een compleet andere wending had gekregen tijdens de coachingsdag. We kwamen op een laag waar hij zelf niet kon komen. Dat is wat een ‘nieuwsgierige’ groepsdynamiek doet. Hoe goed je ook al bent in verhalenverteller. Het gaat zowel om het snappen hoe verhalen werken, als om het dieper tot de kern komen van jouw verhaal.


Commitment.

Ik geef graag sprekers het podium die ook echt het diepe in durven en willen springen en die in deze ervaring willen investeren voor zichzelf. Uit ervaring weet ik dat een coachingsdag en een financiële investering hierbij helpen. Het is een statement naar jezelf dat je het serieus neemt en dat je er echt voor gaat. Je hebt het belangrijk gemaakt voor jezelf en vanaf dan kan er allerlei prachtigs ontstaan. Enkele mooie dingen die zijn ontstaan voor eerdere sprekers? Gesprekken die openden met familieleden, mooie nieuwe samenwerkingen, het starten van een bedrijf, een publicatie in het NRC, De Gelderlander en in glossy’s. En dat is het topje van de ijsberg.Eén van de deelnemers in De Gelderlander.


Creatief binnen kaders.

Een van de redenen dat sommige mensen liever niet gecoacht willen worden, is omdat ze graag ‘freewheelen’ of wel gewend zijn hun verhaal te vertellen. Dat begrijp ik, want ik ben zelf ook het type ‘let’s see hoe ik me voel en wat er komt.’ Alleen heeft ervaring mij geleerd dat freewheelen het beste gaat binnen kaders en na oefening. Kaders en oefening vergroten namelijk de creativiteit, het zelfvertrouwen en het gevoel van richting in een verhaal. Kaders zorgen ervoor dat je in de korte tijd die je hebt echt tot de kern komt en dat je boodschap ook overkomt op het publiek. En het mooie is, zodra die kaders staan, kun je daarbinnen freehweelen hoeveel je wilt! Het staat toch al als een huis. En wat betreft het ‘ik vertel m’n verhaal wel vaker’, geloof ik toch dat er altijd nog een laagje af te pellen is. Durf je dat samen aan?


Faciliteren.

Binnen de coachingsdag en tijdens het event zie ik mezelf als degene die deze mooie ervaring faciliteert. Ik breng de juiste mensen bij elkaar, creëer een veilige setting om in te oefenen, uitproberen en het podium te pakken. Storytelling is m’n vakgebied, maar nog veel belangrijker vind ik het dat ik een plek faciliteer, waar jij je op je gemak voelt om jezelf echt te laten zien. Tijdens de coachingsdag hoef je alleen maar op te komen dagen. Een fijne locatie, eten, drinken en fijne mensen om deze ervaring mee te delen worden verzorgd. En tijdens het event zorg ik dat je in een mooie en intieme setting je verhaal kunt vertellen voor een publiek wat daar is om oprecht naar jouw verhaal te luisteren.


Feedback van het publiek.


Waarom zitten er kosten verbonden aan deelname?

Ook deze vraag heb ik gekregen, want ik ben toch op zoek naar sprekers? Klopt en klopt niet. Ik ben namelijk voor mezelf nergens naar op zoek. Waar ik graag aan bijdraag, is dat mensen zichzelf kunnen en durven laten zien en hun authentieke verhaal ergens kunnen vertellen. Simpelweg, omdat ik weet dat verhalen verbinden. En dat jezelf openstellen bijdraagt aan je eigen geluk, maar ook aan dat van een ander. In dit geval het publiek. Dat faciliteer ik graag. De investering wordt gedaan, omdat ik jouw graag de kans wil bieden om het podium te pakken en om mooie verbindingen aan te gaan.


Is dit podium voor jou?


Hiermee geloof ik dat ik uitgebreid antwoord heb gegeven over het belang van de coachingsdag. Resoneert dit bij jou en ben je er graag bij? Te gek! Je kunt je via dit formulier aanmelden.


Niet overtuigd? Ook helemaal goed, want als het goed voelt, is er geen overtuiging nodig. Misschien is dit podium op dit moment niet voor jou. Uiteraard ben je van harte welkom om in het publiek te zitten en te luisteren naar mooie, waargebeurde verhalen.


Liefs Jantien


39 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page